nem kell mindig segítened!

harmadik napja zajlik ukrajna orosz megszállása. háború van a szomszédban, európában a 21. században. el sem kezdem sorolni, hogy ez hány különböző szempontból megterhelő esemény.

nagyon jó látni, hogy mennyien segítenek a menekülteknek, a hazájukat védő hősöknek. általában nagyszerű érzés másokon segíteni, de lehet, hogy az emelkedettség helyett most inkább elnyűttnek érzed magad?

két éve kezdődött a világjárvány, ami sokunkat megviselt mostanra, rengeteg extra erőforrásunkat vette igénybe. lehet, hogy a gyerekeidet kellett otthon tanítanod, miközben dolgoztál és az idős szüleidről gondoskodtál, aggódtál értük. lehet, hogy már kiégtél segítőként és most neked van szükséged segítségre.

ha folyamatosan úgy érzed, már csak vonszolni tudod magad, akkor itt az ideje megállni és elgondolkodni azon, hogy miről szól ez a történet?

a kiégés sokszor annak a jele, hogy olyasmivel kell foglalkoznunk, amivel nem akarunk vagy az erőforrásainkon felül kell teljesítenünk huzamosabb ideig.

nem mindig neked kell lenned annak, aki segít. az is teljesen rendben van, ha most éppen nem tudsz segíteni másokon.

nem önzőség, ha előbb a saját problémádat oldod meg és csak utána döntöd el, tudsz-e, akarsz-e másoknak segíteni.

a segítségnyújtás kapcsán érdemes megvizsgálnod önmagad!

  • mikor szoktál segíteni másoknak és miért?
  • te mikor kérsz segítséget?

törekedj arra, hogy helyre tudjad tenni magadban a segítségnyújtás kérdését és egészségesebben, önmagadról is gondoskodva állj hozzá a továbbiakban – legyen szó bármilyen helyzetről, ahol elkél a segítség.

Közzétéve: bán andrás

garantált világmegváltás kb. egy órában

nem kell mindig segítened!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt szereti: