FUN FACT: az áprilisi tréfa nem vicces

“értem én a viccet, csak nem szeretem” – mondta volt régen a kabaréban koltai róbert, az illetékes elvtárs

én nagyon fontosnak tartom a humort az életünkben, remek megküzdési stratégia nehéz helyzetekben, kifejezetten szeretem. sőt! 

úgy tartom, hogy akinek nincs humora az egyéb gaztettekre is képes. sokan mondják, hogy a  humorérzék az az intelligenciának egy remek fokmérője – én ezzel egyet tudok érteni. 

mondjuk a humornak is vannak szintjei. elég széles a spektrum a szatirikus önreflexiótól a mások kárára elkövetett olcsó poénkodásig, szivatásig, amit már nehéz megkülönböztetni a bullying-tól.

imádom a jó stand upot (louis ck, jerry seinfeld, dave chappelle, george carlin & co.), de például a roasting stílust ki nem állhatom, amikor egy vagy több, a teremben jelenlévő embert a humorista szétaláz. 

azt vallom, hogy mások megszégyenítése nagy bűn, és ezt az sem oldja fel, ha közben ezzel másokat és magunkat szórakoztatjuk. kérdezzétek csak meg will smith-et a 2022-es oscar gálán történtekről!

a szivatós vicceknek az egyetlen pozitív hozadéka, hogy kritikus gondolkodásra tanít, amire nagy szükségünk van ebben a post truth világban, ahol pl. állami ügynökségek munkálkodnak bőszen azon, hogy dezinformálják a lakosságot. 

baromi megterhelő kiszűrni ebben a zajban, hogy mely információ megbízható. az energiamenedzsment szempontjából vizsgálva könnyen kijelenthetjük, hogy hamar el lehet fáradni abban, ha folyamatosan le kell ellenőrizni egy közlés valóságtartalmát.

sokan már ezt fel is adták.

és ebben a világban nagy cégek képesek komoly erőforrásokat mozgósítani annak érdekében, hogy valami hű de vicces nem létező terméküket, szolgáltatásukat beharangozzák április 1-én, amiről másnap elmondhatják, hogy ez csak tréfa volt, április bolondja vagy, bebebebe, hehehe!

ez engem nem csak fáraszt, hanem picit fel is háborít, mert ezt az energiát valami jóra is fordíthatták volna ahelyett, hogy a saját, lojális közönségüket megszívatják. ráadásul évről-évre egyre inkább izzadtságszagú a dolog.

ezért nem készülök soha ilyesmivel és nem is fogok.

te szereted az április elseji tréfákat?

Közzétéve: bán andrás

garantált világmegváltás kb. egy órában

%d blogger ezt szereti: