kapsz egy varázspálcát

a mágikus mentális egészséghez

észrevetted, hogy az utóbbi években folyamatosan újabb és újabb dedikált nappal állnak elő? nekem már a valentin nap is erőltetett volt, a svéd kanelbulle (fahéjas csiga – igen a péksütemény) napot még mindig nem emésztettem meg és most a héten szembesültem vele, hogy már létezik leány gyermekek napja is. 

mi lesz még? levedlett tacskószőr meg eldobott almacsutka napja? a lehetőségek száma mondjuk nem végtelen, mert csak 365 van a naptárban. vajon mennyi szabad még ebből?

az biztos, hogy az október 10. már foglalt, hiszen 1992. óta ez a mentális egészség világnapja, melynek célja megegyezik az enyémmel: érzékenyítés, edukáció és a stigmák eltüntetése. 

feltettem nektek a kérdést a közösségi média oldalaimon, hogy ha volna egy varázspálcád, akkor mit változtatnál azonnal az életedben a jobb mentális egészséged érdekében?

a coachingban sokszor operálunk az ilyen típusú kérdésekkel, mert ebből hamar kiderül, mire vágyik az ember.

nagyon érdekes volt olvasni a válaszaitokat, mert sok olyan volt köztük, amihez nem is kell varázspálca. például:

“nem akarnék mindenkinek megfelelni”

“minden felesleges terhet/interakciót megszüntetnék, ami csak szívja az életenergiámat.”

“többet sportolnék, minden szerdán túrázni mennék”

“kevesebbet vagy zérót használnám a közösségi médiát”

te mit “varázsolnál” a saját életedbe, hogy mentálisan jobban legyél? írd le magadnak és utána pontozd 1-10-ig hogy most ez mennyire valósul meg? 

írd össze, hogy mi az ami már jól megy az adott kérdéskörben, amitől már nem nullán vagy! 

na ezeket a cselekedeteket kezd el tudatosan gyakorolni és a követlező 3 hónapban naplózz este néhány percet, írd le, hogy mi az ami jól sikerült az ügyben!

ha ezeket az új szokásokat tudatosan beépíted az életedbe a fenti módszer segítségével, akkor egy nap azt veszed észre, hogy “varázsütésre” megváltozott az életed és a mentális egészséged sokkal jobb lett. de ne higgy nekem! inkább próbáld ki!

ezennel átadom neked virtuálisan a saját varázspálcádat: 🪄 tessék!

Közzétéve: bán andrás

garantált világmegváltás kb. egy órában

%d blogger ezt szereti: